Maciek Cz?owiek bez twarzy Świeżo upieczony absolwent
Wysłany: 2009-06-16, 16:22
Bodajże 28 czerwca jest wyjazd w Gorce, jakoś tak na tydzień, z tego co mi mówiła dzisiaj Twoja wychowawczyni z licealnych lat, Szelku. Ponadto przy pensjonacie, w którym mieszkać będą Wujki, jest też drugi, gdzie są miejsca wolne...
jest takie stowarzyszenie (coś jak koła zainteresowań, tylko że to jest bardziej wspólnotowe), które chce bliżej poznać Jana Pawła II- jego osobę i nauczanie
może nie będę więcej pisać, bo niestety nie należę do Przyjaciół Wujka
Maciek Cz?owiek bez twarzy Świeżo upieczony absolwent
Wysłany: 2009-06-16, 21:09
Przyjaciele Wujka to luźna grupa, do której nie trzeba się zapisywać, otwarta na nowych członków. "Wujki" jeżdżą w ciągu roku w góry, podążając szlakami udeptanymi przez Karola Wojtyłę. Bywa też, że wyjazd bierze za cel jakieś miejsce szczególnie związane z Janem Pawłem II, np. Kraków czy Wadowice. Skąd nazwa? Otóż Karol Wojtyła, kiedy jeździł ze swoimi studentami w góry, na spływy kajakowe, bywał tak właśnie nazywany - "Wujek". Stąd - przyjaciele Wujka. Zresztą i Przyjaciele Wujka mają swojego duchowego opiekuna w czasie wyjazdów, ks. Dariusza, który odprawiał wiele razy Msze na górskich szlakach.
W pierwszej klasie gimnazjum byłem na wyjeździe do Krakowa, Wadowic i był to wspaniały wyjazd, podobnie wszystkie inne (ech, Babia Góra i zamarzające okulary ). U Wujków zawsze jest świetna atmosfera, polecam wszystkim bardzo te wyjazdy, później się je długo wspomina (choćby w zeszły wtorek ). Jak wyżej - nie ma żadnego wpisywania się do Wujków, wystarczy raz pojechać... a na jednym razie się nie skończy.
Wujki spotykają się też raz w miesiącu na modlitwie, zwykle w okolicach 16. dnia miesiąca.
Kiedy już przyjdziecie do szkoły we wrześniu, to bądźcie uważni i czekajcie na wieści o pierwszym wyjeździe, bo jak się zagapicie, to zabraknie Wam miejsc... Coś o tym wiem.
Wielkie dzięki za info Maćku
No to absolwenci do boju! Kto kiedy może? I tym razem ma to lepiej wyjść niż rok temu... Jak nie będzie odzewu to ostrzegam że zacznę napastować indywidualnie
Wiek: 22 Dołączył: 23 Mar 2006 Posty: 187 Skąd: Zwięczyca/Wrocław
Wysłany: 2009-06-19, 17:18
Dobra, dobra Odzew się pojawia Ja chętnie bym się wybrał, ale jeszcze nie wiem jak tam z tą sesyją... Nie mniej jak plany będą w bardziej zaawansowanym stadium prosiłbym o informacje - tymczasem zachęcam wszystkich na te, jak i na przyszłe Wujki
_________________ Methinks I see... Where? In my mind eyes...
アジカンはすごいですね。
"- U nas na Święta - powiedziałem - będzie Bunia, ciocia Donata i stryjek Eugeniusz.
- A u nas - powiedział Alcest - będzie biała kiełbasa i indyk."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum