1. Interesuje mnie ile wynosi miesięczna płatność za internat i za szkołe.
2. Czy w internacie konieczne jest wracanie do domu w weekendy? Ilo osobowe są pokoje? Czy łazienki są przy pokojach?
Jak wygląda mniej więcej dzień w internacie, są wyznaczone, np. godziny nauki,odwiedzin itp?
3. O której zwykle zaczynają się zajęcia?
4. Czy mając średnią 4.0 i zachowanie poprawne moge w ogóle starać się o przyjęcie mnie do tej szkoły?
5. I przyjmijmy, że odpowiedz na pytanie 4 jest pozytywna, to czy mogłabym się ubiegać o to zeby byc w klasie biologiczno chemicznej? dodam ze moja ocena z chemii to 3, z polskiego również.
ogolnie chciałabym wiedziec czy mam jakies szanse czy sobie poprostu odpuscic.
Z gory dziękuje. (:
Wiek: 16 Dołączyła: 15 Mar 2009 Posty: 107 Skąd: Jarosław
Wysłany: 2010-02-23, 18:25
1. Za szkołe płaci sie za cały rok, mozna w ratach :]
1300zł za cały rok nauki
Internat...nie mieszkam ale chyba ok 300 zł miesiecznie
2. dzien w internacie....są dyżury ale to chyba oczywiste :] rano się w staje , jest sniadanie, potem szkoła, jezeli konczysz o 15 to kiepsko, bo zawsze na 16:20 musisz byc w internacie chyba, ze masz zwolnienie z uczelni od rodziców bo własnie o 16:20 rozpoczyna sie nauka :] trwa chyba do 18. siedzicie na duzej sali i trezba sie uczyc, nie mozena wychodzic, jest cisza nocna, siostry sprawdzają, czy jest cisza w pokojach. Osobiście nie mieszkam w internacie, jestem 1LO wolałam sobie cos wynająć :]
3. Zajęcia przewaznie zaczynają się o 8:00 ;]
4. trudne pytanie ;/ jeszcze egzamin zdecyduje ;] ja mialam zachowanie wzorowe i srednią 5,4 a teraz ledwo na 3 wyrabiam ;/ i szczerze mowiac jest ciezko
5. To jest naprawde trudne pytanie, nie chce i nie umiem osądzić, spróbowac mozna ;]
podam Ci może przykład :] jestem na humanie i z tych przedmioów które mi sie wliczają miałam: historia - 6, polski - 6, angielski - 5, matma - 5 :] znajomi z biolchcemy mieli przewaznie szostki z biologii i chemii, mozesz spróbowac :]
Postaraj sie na egzaminie, moze uda Ci się zdobyć ok 85 pkt
P.S: a skąd jestes, jesli mogłabym sie dowiedziec?;>
przepraszam za literówki, dosyc szybko pisałam
[ Dodano: 2010-02-23, 18:27 ]
z Warszawy?
monika1607 Rozgrzewam si? czasami trudna nastolatka :P
siostry zwracają uwagę na zachowanie, musiałabyś coś zrobić, żeby mieć dobre...
ważne jest też to, dlaczego chcesz chodzić do naszej szkoły i czy należysz do grup/ wspólnot parafialnych
na biol-chem jest zawsze dużo chętnych, ale to wcale nie znaczy, że dostają się tylko ci, co mają świadectwo z paskiem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum